לצד דיקור סיני, צמחי מרפא והטווינא קיימים עוד שני תחומי-טיפול לא פחות חשובים והם תזונה ואורח-חיים.
כפי שהזכרנו מעט כשדיברנו על צמחי מרפא; הגוף שלנו נע ומתפקד באמצעות אנרגיה הנקראת ״צ׳י״. אותה אנרגיה מופקת על ידי האיברים עצמם, כאשר לכל איבר יש תפקיד ייחודי והאנרגיה שלו שונה עם כיוון שונה בגופינו. לדוגמא: הכליות שולטות על מעברי המים התחתונים והתנועה של המים תמיד תהיה כלפי מטה בעוד שהלב שולט על ייצור הדם וכלי הדם בחלק העליון של הגוף. והוא מוודא שתהיה זרימת דם תקינה למעלה לראש
ומזוהה עם אש שכיוונה תמיד תהיה למעלה. הקשר של האיברים החשובים האלו של אש-מים מייצר איזון, לא רק גופני אלא גם נפשי תקין שבמרכזו נמצאת מערכת העיכול שכל הזמן אוגרת ומפיקה אנרגיה מהמזון והנוזלים אותם אנו צורכים.
תפקיד המזון אותו אנו אוכלים, זמן אכילתו ואפילו הצורה בה אנו אוכלים אותו משחקים תפקיד מרכזי בבריאות הגוף והנפש ללא קשר היותו נושא מרתק בפני עצמו אשר אנסה להסביר את חשיבותו בצורה הטובה ביותר שאוכל כעת.
לפני 4 חודשים נכנס אלי לקליניקה מטופל עם תלונה יוצאת דופן.
חלל פיו התמלא ברוק פעם ולפעמים כמה פעמים ביום והפריע לו בתפקוד. ברקע סבל מריפלוקס, בקע סרעפתי גולש וכבד שומני.
המטופל הכיר בהרגלי התזונה הרעים שלו והודה שהוא זקוק להדרכה ושמישהו יעשה לו ״נו נו נו״ על מנת שירצה להפסיקם.
העניין הוא ששינוי הרגלים רעים דורשים הכרה אמיתית בבעיה, התמדה ורצון.
תכונות שהמטופל ניחן בהן אך עדיין לא הרגיש ביטחון לממשן עד אשר הדרכתי אותו כיצד לקבל את אורח חייו החדש בצורה שהשינוי התזונתי לא יקשה עליו וילמד להנות מיתרונותיו.
התצטברות של שומן בכבד וחום בקיבה קשורים לפי הרפואה הסינית לצריכה של מזון מעובד, שומני וחריף לאורך שנים. תוסיפו לכך את מזג האוויר החם והלח של המרכז, הסטרס באוויר ותקבלו אנרגיה שנתקעת באיזור החזה ואש.
בטווח הארוך מזונות ״מקררים״ בזמנים קבועים ביום כולל הימנעות מקפאין הורידו משמעותית את האש הזו למטה וטיפלו בבקע הסרעפתי וברוק שנהג להצטבר בפה, כאשר בטווח הקצר הדיקור הסיני וצמחי המרפא הקלו עליו מאוד ביום יום.
לאחר שגרת טיפולים שבועית קבועה הכללה הדרכה וטיפים תזונתיים מותאמים אישית, המטופל החלים לגמרי ועם דבריו ״אני מרגיש כמו אדם חדש״ לא היה ניתן להתווכח.
בנוסף לאחר התהליך שעבר המטופל הרזה באופן טבעי 10 קילו, מה שהוביל את שנינו למסקנה שהשינוי שעבר היה הגורם המרכזי לריפוי שלו.
תלוי בסוג הבעיה. יש לברר אם במידה ואורח חייו ותזונתו מאוזנים ותואמים לגופו ולמחלה בה חולה.
לעתים נדרשות התאמות קטנות מאוד בלבד ולעתים שינוי גדול יותר.
התשובה היא לא.
אני לא מכין תפריטים ובמידה וצריך התאמה תזונתית אני רק מנחה מה צריך לאכול ומה לא בהתאם לאבחנה שלי והמטופל מחליט בהתאם לבחירתי.
במקרה הצורך כן.
WhatsApp us